Kvalitetscertifierade synundersökningar

På Glasögoninstitutet utförs alla synundersökningar av enligt Socialstyrelsen godkända, legitimerade optiker. Verksamheten är kvalitetscertifierad enligt optikbranschens och Optikerförbundets Kvalitetsnorm i synvården (öppnas som pdf).

Då vi har arbetsmedicinsk kompetens, är vi särskilt lämpade att utföra undersökningar för att se om det finns behov av speciella glasögon på arbetsplatsen. Vi har också kompetens inom synsvagsoptik och utfärdar intyg för körkort.

Vi utför även mätning av ögats tryck, vilket är viktigt vid diagnos av glaukom (grön starr). Vid behov remitterar vi till ögonkliniken på universitetssjukhus, eller privat ögonspecialist. För att kunna möta våra kunders krav på bästa möjliga synvård fortbildar vi oss kontinuerligt.

Refraktiv kirurgi

På Glasögoninstitutet har vi som mål att kunna erbjuda all slags synvårdande behandling. Därför har vi tecknat ett samarbetsavtal med Globen Ögonklinik, som är ledande i Sverige på synfelsbehandlingar.

På Glasögoninstitutet har vi den utbildning och mätutrustning som krävs för att kunna erbjuda förundersökning och efterkontroller vid synfelsbehandlingar. Vid en förundersökning ser vi om det går att behandla synfelet och vilken typ av behandling som kan komma ifråga.

Undersökningen tar en timme och kostar 800 kronor. Vid eventuell operation betalas denna avgift tillbaka. Hör av dig om du vill veta mera! Du kan också gå in på Globen Ögonkliniks hemsida för mer information.