Glasögonbågar - för syns skull

Glasögonbågar är så mycket mer än bara glasögonbågar. De är modeprodukter som skapar både image och utseende och finns i tusentals varianter, färger och former, för att det ska finnas alternativ åt alla.

Trender och mode spelar allt större roll för oss och vi byter glasögon oftare och oftare. Glasögon räknas i dag som livsstilsrelaterad produkter, vilket innebär att man anpassar dem till de krav och behov som just du och din situation kräver.

Varumärken och trender

Alla ledande modeskapare i dag lanserar också bågkollektioner. Bågarna ska då stämma in med den image som varumärket vill förmedla i övrigt. Naturligtvis kommer inte alla våra bågar från de stora, välkända varumärkena. Vi har också ett flertal bågar, i trendmässigt rätt stil, från mer anonyma tillverkare. Alla vill ju inte handla Gucci, Prada eller Hugo Boss! Hos oss hittar du alltid bra, trendriktiga bågar i alla prisklasser.

Ett hantverk

En glasögonbåge är en komplex produkt - både design- och hantverksmässigt. En ordinär metallbåge innehåller cirka 80 olika delar som ska lödas, putsas, lackas och justeras innan den kommer i konsumentens hand.

I det som vi i vardagligt tal kallar plastbågar finns faktiskt ingen plast. Den rätta benämningen är faktiskt acetatbåge. En acetatbåge innehåller färre delar än en metallbåge, men för att erhålla acetatbågens fina finish skall bågen trots det genomgå minst fyra olika slip- och putsmoment.

Oavsett prisklass är alla våra bågar omsorgsfullt formade och tillverkade, för att garantera ett stilfullt och bekvämt utförande.

Stefano Pilati gör en formidabel safari genom klassiskt franskt territorium.

Glamour. Sensualism. Italienska kurvor som förför.

Italiensk fingertoppskänsla - samtidens och framtidens språkrör.

Handgjorda franska mästerverk. Yppersta världsklass.

Dansk titanium – en milstolpe inom glasögondesign.

Visionärer. Nyskapande kompromisslös dansk design.

Fransk anarki med tydliga jazzinfluenser.

Ultrafeminint, men ändå tidlös elegans.

Forever and ever. Forever and ever. Forever and ever.

Modernt. Trendigt.